Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Αφιερωμα στον Jay Garrick

Οπως ολοι ξερουμε στην δευτερη σεζον θα εμφανιστει ο Jay Garrick ο πρωτος Flash. Αυτο που δεν ξερουμε ειναι η ιστορια του και τι ρολο θα παιξει στην ομαδα του Barry. Γι αυτο λοιπον ας παμε λιγο πισω στα origins του Jay Garrick (συγκεκριμενα τελη της δεκαετιας του 1930!!) και ας δουμε τι μπορουμε να μαθουμε!!!
!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILERS ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ!!!!
Προσωπικα Δεδομενα:
Alter ego: Jay Garrick/ The flash
Επαγγελμα: Ερευνητης επιστημονας, διευθυντης των Keystone Reasearch Laboratories, Inc.
Γνωστοι συγγενεις: Joan (συζυγος) , Major Arthur Williams (πεθερος, θεωρειται νεκρος στη χρονογραμμη του)
Δεσμοι με ομιλους: Justice Society of America, All-Star Squadron
Βαση εργασιας: Keystone City
Πρωτη εμφανιση(comic): FLASH (first series) #1
Υψος: 5'11"   
Βαρος: 179lbs.
Ματια: Γαλανα
Μαλλια: Καστανα, τωρα ασπρα στους κροταφους
Η Ιστορια του Jay Garrick.

  O Jay Garrick και η μελλουσα γυναικα του, Joan Williams, ηταν φοιτητες στο πανεπιστήμιο Midwestern στα τελη της δεκαετιας του 1930. Μια μερα, οσο δουλευε στο εργαστηριο, ο Garrick καταλαθος αναποδογυρισε ενα δοχειο γεματο με πειραματικης μορφης υγρο( hard water) το οποιο μελετουσε. Το χυμενο υγρο εξέπεμψε αερια τα οποια καθεστισαν τον Garrick αναίσθητο, και ετσι εμεινε εκει ξαπλωμενος ολο το βραδυ να εισπνεει τις αναθυμιασεις. Κατοπιν ανακαλυψε οτι οι αναθυμιασεις του ειχαν δωσει τη δυναμη να κινείται με υπερανθρωπη ταχυτητα. Ετσι εγινε ο μασκοφορεμενος τυχοδιωκτης γνωστος και ως The Flash.
    Μολονοτι χρονια αργοτερα αποκαλυψε την διπλη του ταυτοτητα δημοσια, στην αρχη μονο η Joan ηξερε το μυστικο του. Αν και φορουσε μασκα σαν Flash , ο Garrick διατηρησε τα κυματα δονησεων γυρω απο το προσωπο του οσο ηταν μεταμφιεσμενος, ετσι προετρεπε τον καθενα να δει ξεκαθαρα τα χαρακτηριστικα του. Ο Flash εγινε εμα ιδρυτικο μελος και ο πρωτος προεδρος της επιτροπης της Justice Society of America και υπηρξε μελος της All-Star squadron.
    To 1951, o Garrick αποσυρθηκε απο Flash αποτελεσμα της αρνησης του να αποκαλυψει την ταυτοτητα του σε μια λαοκρατικη επιτροπη. Μεσα στην επομενη δεκαετια παντρευτηκε την Joan. Λιγο καιρο αργοτερα , ξαναρχισε την καριερα του ως σουπερ ηρωας μετα την συναντηση του με τον δευτερο Flash, τον γνωστο σε ολους μας Barry Allen. Αυτο οδηγησε στην επαναενεργοποιηση της Justice Society.
  O Garrick απολαυσε μια ανανεωμενη καριερα στην καταπολεμηση του εγκληματος που ηταν τοσο συναρπαστικη οσο και η πρωτη. Η τελευται του αποστολη εεπηρθε μετα την Κριση( Crisis), ε τους φιλους του στο πλευρο του απο την Justice Society, o Spectre πηρε την JSA σε μια ξεχωριστη ρηξη στο φασμα του imbo, οπου συνεχιζουν την μαχη με τις δυναμεις του σκοτους μεσα στην αιωνιωτητα με σκοπο να προστατεψουν την ροη του χρονου!!
Δυναμεις και οπλα:
Ο Flash κατεχει τη δυναμη να κινειτε με υπρεναθρωπη ταχυτητα και μπορουσε α επιτυχει ταχυτητες ισες με την ταχυτητα του φωτος. H υπερανθρωπη αντοχη του του επετρεπε να τρεξει μεγαλες αποστασεις χωρις να κουράζεται. Ενω αυτη η αντοχη ελαττωνόταν με το περασμα της ηλικιας , τα αποτελεσματα απο την προσωρινη ενεργεια που απορροφησε απο τον αθλιο Ian Karkull προικισε τον Flash με μια πολυ μεγαλυτερη σωματικη ζωτικοτητα απο οτι θα ειχε στην πραγματικοτητα ενας ανθρωπος της ηλικιας του.
   Ο Flash περιστοιχιζοταν απο μια αυρα αγνωστης ενεργειας η οποια τον προστατευε απο τις προστριβες θερμοτητας. Επισης ειχε τον απολυτο ελεγχο πανω στα ατομα και στα μορια του. Πιο συχνα χρησιμοποιουσε τις δυναμεις του ωστε να δονηθει σε τοσο μεγαλες ταχυτητες ωστε να περασει μεσα απο τα ατομα των στερεων αντικειμενων χωρις να τα ζημειωνει. Επισης μπορουσε να ταξιδεψει σε αλλες διαστασεις αλλάζοντας τις δονητικες αναλογιες των ατομων του. Ακομα μπορουσε να δονησει αντικειμενα τα οποια ερχοντουσαν σε επαφη μαζι του οπως τα ρουχα του.
Αυτο ηταν το αφιερωμα με καποιες βασικες πληροφοριες για τον πρωτο Flash οτι ερωτησεις εχετε απο κατω γνωμες και σχολια δεκτα!!! Ελπιζω να σας αρεσει!!!
-Batgirl-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου